Stanley & Livingstone

Route

ENGLISH description below.
Gegevens voor NAVIGATIE SYSTEEM† bij auto.
KAARTJES onderaan deze pagina

Zondag open - maandag dicht.

LOPEND vanaf Centraal Station Den Haag:† De toeristische route. Loop vanaf de sporen rechtdoor (niet linksaf) en neem daar de uitgang.†(Koningin Julianaplein) Loop buiten rechtdoor langs de Koekamp tot aan het Malieveld. Ga bij de poffertjeskraam linksaf. Blijf deze richting volgen. Korte Voorhout. Tournooiveld. Loop onder de bomen van de Lange Vijverberg langs de Hofvijver. Aan het einde van de Hofvijver linksaf langs de Gevangenenpoort. Dan rechtsaf het Buitenhof op. Langs de ingang van de Passage rechtdoor langs de H&/M - Bonneterie. U staat dan tegenover wat Hagenezen de Snoeptrommel noemen. Ga hier links aan voorbij, langs het Oude Stadhuis tot aan de Grote Kerk. Linksaf vindt u de Visbanken en de Schoolstraat. Telefoon navigatie voor wandelaars 2511AW nr 21. (niet voor de auto gebruiken)

Lopend vanaf Centraal station de snelle route. Loop vanaf de sporen rechtdoor (niet linksaf) en neem daar de uitgang.†(Koningin Julianaplein) U kijkt nu uit over de Koekamp en het Malieveld. Ga Linksaf. Herengracht. Blijf op deze weg lopen. U loopt dan in wat volgens Hagenezen de langste winkelstraat van Europa is. Blijf deze winkelstraat die telkens van naam verandert volgen. Korte Poten, Lange Poten, Spuistraat, Vlamingstraat. Aan het einde komt u op de Grote Markt met de vele terrassen (Bart Smit). De straat rechtsaf richting de Grote Kerk is de Schoolstraat.

Lopend vanaf Station Hollands Spoor. Neem de hoofduitgang van Station Hollands Spoor. Ga rechtdoor de Stationsweg op en blijf deze volgen. Hij verandert van naam in Wagenstraat. Als u rechts naast u de Bijenkorf ziet, ga dan linksaf de Grote Marktstraat in. Volg de Grote Marktstraat tot u rechts de Grote Markt ziet met haar terrassen. De Schoolstraat is de straat die van de Grote Markt naar de Grote Kerk loopt.

FIETS. Vlak naast de Grote Markt is een bewaakte fietsenstalling van Biesieklette. Naast de Texaco. (ca. 200 meter).

TRAM Voor een routeplanner kijkt u eventueel op de site van de HTM
De Tram vanaf het Centraal Station: Tram 3 (richting Loosduinen), 2 (richting Kraayenstein) en 4 (richting De Uithof) rijden via de tramtunnel en stoppen bij de Grote Markt. Tram 17 (richting Statenkwartier) stopt bij de halte Gravenstraat niet ver voor de Grote Kerk. De Schoolstraat is de verbindingsstraat tussen de Grote Markt en de Grote Kerk.

De tram vanaf station Hollands Spoor: Tram 17 in de richting Statenkwartier nemen. Uitstappen bij halte Gravenstraat.

AUTO. Met de auto vanaf Amsterdam, Rotterdam en Utrecht (A12): is de meest efficiŽnte route, de route die u rechtstreeks naar de parkeergarage Grote Markt voert. De gegevens voor navigatiesysteem voor de auto zijn dan: Kalvermarkt 32G 2511 CB Den Haag. Deze garage is de langste parkeergarage van Nederland en u moet helemaal doorrijden tot het eind.††Route beschrijving:†† Vanaf het klaverblad van het Prins Clausplein rijdt u op de Utrechtse Baan (A12) de stad in. Neem hier de afslag Centrumroute Zuid. Aan het einde van deze afslag gaat u linksaf, de Bezuidenhoutseweg op. Blijf deze weg volgen langs het Centraal Station. U gaat rechtdoor, de Herengracht op. Die volgt u met de weg mee naar links en naar rechts. Bij het stadhuis (groot wit gebouw) gaat u de ondergrondse parkeergarage in. Let op; dit is op het midden van de weg en halverwege het stadhuis. (Bord P Grote Markt). Onder de grond in de parkeergarage rijdt u helemaal door tot bij de tweede rotonde. Parkeer hier uw auto. U bent nu onder de Grote Markt. Neem de uitgang in de rechterhoek voorbij de tweede rotonde. (Bord Uitgang Grote Markt) Boven de grond staat u dan op de Grote Markt, een plein met cafťs en terrassen. U bent nu 200 meter van ons verwijderd. Loop het plein over en loop rechtdoor, richting kerk. U komt dan vanzelf in de Schoolstraat. Stanley & Livingstone zit halverwege aan de linkerkant. Te herkennen aan de gestreepte markies.

Met de auto vanaf Leiden, Wassenaar, Bollenstreek† De gegevens voor navigatiesysteem voor de auto zijn dan: Kalvermarkt 32G 2511 CB U komt Den Haag binnen via de Rijksstraatweg (N44). U rijdt rechtdoor en heeft nu aan uw linkerhand het Malieveld. Aan het eind gaat u linksaf richting centrum. (Bord CentrumRING / P Centrum). Ga bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf en meteen na 25 meter weer links (Bord P Grote Markt) zodat u aan de rechterkant van het water, de Prinsessegracht, terecht komt. Op de Prinsessegracht gaat u de tweede rechts, de Herengracht op. (Bord P Grote Markt.) Die volgt u met de weg mee naar links en naar rechts. Bij het stadhuis (groot wit gebouw) gaat u de ondergrondse parkeergarage in. Let op; dit is op het midden van de weg en halverwege het stadhuis. (Bord P Grote Markt). Onder de grond in de parkeergarage rijdt u helemaal door tot bij de tweede rotonde. Parkeer hier uw auto. U bent nu onder de Grote Markt. Neem de uitgang in de rechterhoek voorbij de tweede rotonde. (Bord Uitgang Grote Markt) Boven de grond staat u dan op de Grote Markt, een plein met cafťs en terrassen. U bent nu 200 meter van ons verwijderd. Loop het plein over en loop rechtdoor, richting kerk. U komt dan vanzelf in de Schoolstraat. Stanley & Livingstone zit halverwege aan de linkerkant. Te herkennen aan de gestreepte markies.

Komt u met de auto vanuit het Westland, Hoek van Holland etc. dan zijn de gegevens voor uw navigatiesysteem voor de auto de volgende: Grote Markt 16 postcode 2511 BG. Ook dan komt u uit bij parkeergarage Grote Markt maar wel bij de ingang vlakbij de winkel. Dus op het eerste het beste plekje parkeren.† Route beschrijving: U komt Den Haag binnen via de Lozerlaan, en de Meppelweg. Aan het eind van de Meppelweg komt u bij het Zuiderpark. Hier gaat u links en direct weer rechts. Vreeswijkstraat. Aan het eind van de Vreeswijkstaat gaat u linksaf de brug over naar de rotonde. Neem op de rotonde de derde afslag, Zuiderparklaan. Aan het eind van de Zuiderparklaan gaat u rechtsaf Loosduinsekade op. Ga aan het einde bij het MCH (Westeinde Ziekenhuis) rechtsaf en linksaf bij de Prinsegracht. Ter hoogte van de Grote Markt is de ingang van de parkeergarage op het midden van de weg.

PARKEREN is in de buurt van de Schoolstraat geen probleem. Er zijn minstens vijf mogelijkheden binnen een straal van 800 meter. U kunt parkeren in de Jan Hendrikstraat (circa 300 meter van de winkel), ook op de Prinsegracht en in de Torenstraat kan langs de weg worden geparkeerd. Er is een handige parkeergarage onder de Grote Markt, op circa 200 meter van Stanley & Livingstone. Verder is er een in de Laan, op circa 200 meter, in de Torengarage t.o.v. IJssalon Florencia, circa 500 meter, en op de Lutherse Burgwal op circa 300 meter. De Schoolstraat zelf is een wandelstraat.

INVALIDEN In de parkeergarage Grote Markt zijn vlakbij de uitgang Grote Markt invalidenparkeerplaatsen, en u kunt met de lift naar boven. In de Torenstraat ter hoogte van de Grote Kerk is een invalidenparkeergelegenheid aan de straat op circa 300 meter van Stanley & Livingstone. Ook als invalide bent u† natuurlijk van harte welkom. De winkel is opgericht in 1898 en misschien hier en daar wat smal voor hedendaagse begrippen. Maar in al die jaren is er nooit een probleem geweest. Mocht u niet bij de bovenste planken kunnen komen dan†improviseren we naruurlijk†graag iets voor u.


DRIVE LIKE A NATIVE. English shortcut for the car.

Driving your from Amsterdam ( A4), Rotterdam (A4)†or Utrecht (A12) The most efficient way is to head for the parking garage 'Grote Markt'. On your navigation planner you should use the address Kalvermarkt 32G 2511 CB Den Haag.

This parking garage is the longest one in Holland and you should drive it all the way to the end.

Route description: Using navigation for yor car? Kalvermarkt 32G 2511 CB
On the highway (A4 or A12) head for 'Den Haag centrum'. You are now on the A12 called; 'The Utrechtse baan'. From here wait for the sign on your right 'Centrum route Zuid' and go up. At the traffic lights go left. 'Bezuidenhoutseweg' Stick to this road past the Central Station. Keep on going straight ahead 'Heregracht' follow this road as it swings left and right. Suddenly in the centre of the road is the entrance of the parking (on your left - Sign P Grote Markt) It is next to a big white building, this is the modern Town Hall. Under the ground keep going in the same direction (slowly) You will pass two small underground roundabouts. Park you car before you see the light at the end of the tunnel. You are now more or less under the 'Grote Markt' Take the way out 'Uitgang Grote Markt' This is a square with lots of tempting opportunities to have a drink. At one end of the square you see the tower of the 'Grote Kerk' (Big church) above the houses. Walk op to this church through the street called Schoolstraat. Half way up on your left hand side is Stanley & Livingstone. With the blue and white striped sunshield and an old travellers trunk outside.

Meet you there.
De autoroute uit Amsterdam Utrecht Rotterdam A12 (donkerrood)
De autoroute vanuit Wassenaar N44 (bruin)
Die stippeltjes rijdt u onder de grond IN de parkeergarage


De snelle wandelroute naar Stanley & Livingstone
(kan op zaterdag en zondag flink druk zijn)


De toeristische wandeling naar Stanley & Livingstone. Echt Haags!


Den Haag verkozen tot beste binnenstad van Nederland
De Schoolstraat is de leukste winkelstraat van Den Haag
Maak van uw bezoek aan Stanley & Livingstone een dagje uit!

Filmpje : route vanuit de tramtunnel en de parkeergarage Grote Markt

Bewaren

Terug

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart