Stanley & Livingstone
Uitverkocht

Malawi reisverhaal

 

Ga mee op reis door Malawi en beleef spannende avonturen en bijzondere momenten in dit mooie land gelegen in Centraal-Zuidelijk Afrika. Boek is uitverkocht.


De Malawian handshake, dat is drie keer achter elkaar de handen schudden; een keer gewoon, een keer met de duimen gewisseld, en weer een keer gewoon. Zo maak je vrienden in dit land van rode aarde aan het grote Malawimeer in Afrika.

Toen David Livingstone dit gebied verkende was het er nog niet zo vredig. Wilde stammen bevochten elkaar met speren en mensen werden als slaven verkocht. Livingstone trachtte er als missionaris vrede te brengen en de slavenhandel te bestrijden. Als ontdekkingsreiziger was hij ondertussen op zoek naar de bron van de Nijl. Plaatsnamen als Livingstonia en Blantyre op de landkaart van Malawi herinneren nog aan hem. Maar is er verder nog iets terug te vinden van zijn sporen? Zijn de plekken nog te vinden waar hij heeft gestaan? Dat is het thema van de reis van Harry en Nasja Berg. Het wordt een reis met veel bijzondere ontmoetingen, door een hoopvol vruchtbaar land in afwachting van de eerste regens.

Malawi in de voetsporen van dr. Livingstone is geschreven door de oprichters van Reisboekhandel Stanley & Livingstone in Den Haag. De naamgeving van de winkel leidde tot een fascinatie voor beide ontdekkingsreizigers. Deze reis bracht hen naar het noorden van Malawi op zoek naar David Livingstone. Het werd een boeiende zoektocht naar het koloniale verleden en de sporen van Livingstone. Maar ook een reis door het hedendaagse Malawi; een arm maar prachtig land.


MALAWI In de voetsporen van dr . Livingstone - omslag

MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone pagina 24 - 25

MALAWI In de voetsporen van dr. Livingstone pagina 88 - 89

Het boek bevat illustraties en kleurenfoto's verzameld en gemaakt door Nasja en Harry Berg.


trefwoorden

Malawi, 9789075295009, Afrika, Livingstone, reisverhaal, reisverslag,
Lilongwe, Mzuzu, Nkhata Bay, Nkhotakota, Kota Kota, Nyika, Livingstonia Mission, Kasungu, Vwaza, koloniale geschiedenis, missieposten, ontdekkingsreizigers, reisverhalen, reisboek Malawi, reizen Malawi, reis Malawi, ontwikkelingswerk,Reisboekhandel Stanley & Livingstone
Schoolstraat 21 Den Haag
Kom langs!


  • Model: UITVERKOCHT
  • ISBN: 9789075295009
  • Malawi reisverhaal
  • Schrijver: Harry en Nasja Berg
  • Subtitle: In de voetsporen van dr. Livingstone
  • Uitgever: Stanley & Livingstone
  • Uitvoering: gebonden
  • Nieuwste editie: ja
  • Taal: Nederlands

Bookmark and Share

Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart