Stanley & Livingstone

Verzenden & Retouren


 • Verzendkosten
 • Aflevering PostNL
 • Aflevering DHL
 • Aflevering vervoerder (zeer grote producten)
 • Beschadigingen
 • Recht van retour
 • Intracommunautaire levering (buitenland / overheidsinstellingen)

Verzendkosten

Vrdat u de bestelling doet, kunt u zien wat de verzendkosten zijn. Stop de producten van uw keuze in het winkelwagentje en klik daar op de knop - geschatte verzendkosten - We berekenen maar n keer verzendkosten per bestelling ook als u meer producten besteld.

PostNL
De meeste boeken en kaarten worden zo verpakt dat ze door de brievenbus kunnen. U krijgt bericht van versturing. Ze worden bezorgd door PostNL.
Pakketten die niet door de brievenbus kunnen worden ook verzonden met PostNL.  U krijgt een e-mail van ons met daarin een code waarmee u uw zending kunt volgen. Mocht u niet thuis zijn dan kan de bezorger het pakket bij buren afleveren. Lukt dat niet, Dan wordt het de volgende dag opnieuw aangeboden. Lukt dit ook niet, dan kan het worden opgehaald bij het postkantoor.
PostNL biedt u ook de mogelijkheid om zelf op hun site de afleverdag en tijd te kiezen. Dat kan ook 's avonds zijn.
TIP: Wilt u niet dat bij uw afwezigheid het pakket wordt aangeboden bij buren, geef dit dan aan bij uw bestelling in het vakje - opmerkingen - wij zorgen daar dan voor.

DHL
Wereldkaarten op stokken (2 meter lang) op magneetbord of op prikbord worden verzonden met een vervoerder (meestal DHL) Ook hier krijgt u bericht van en ook hier krijgt u een code om de zending te volgen. DHL mag echter het pakket niet bij buren afleveren. Mocht u niet thuis zijn dan wordt het de volgende dag nog een keer aangeboden. Als dat ook niet lukt gaat het pakket terug naar ons. Om dit te voorkomen kunt u straks bij uw bestelling een ander afleveringsadres vermelden. b.v op uw werk, bij een winkel in de buurt of bij mensen die u kent die wel veel thuis zijn. In het bestelproces zit deze mogelijkheid onder de knop - wijzig adres - ( TIP: zoek alvast de postcode op)

Speciale vervoerder zeer grote producten
Magneetborden en prikborden van twee meter of meer worden met een speciale vervoerder bezorgd. U krijgt bericht van versturing, maar deze vervoerder heeft niet de mogelijkheid om de zending te volgen. Voor deze producten geldt hetzelfde als voor de zendingen met DHL. Om afleverproblemen te voorkomen. Denk aan een solide afleveradres.

Beschadigingen
Het komt gelukkig niet veel voor, maar het s mogelijk dat u de door ons gestuurde doos beschadigd krijgt overhandigd. Deuken, scheuren, butsen. Het is mogelijk. Laat in geval van twijfel de bezorger een aantekening maken. Voordat u voor ontvangst tekent. (aantekening van beschadiging) Mocht de beschadiging zo overduidelijk zijn dat u bijna zeker weet dat de inhoud van de doos het niet heelhuids tot uw voordeur heeft gebracht, (komt een paar keer per jaar voor) weiger dan het pakket. Dan gaat het retour naar ons. We zullen dan zo snel mogelijk een nieuwe verzending doen.
Voor de duidelijkheid. Ook als u het pakket wel heeft aangenomen en het blijkt toch beschadigd te zijn, zullen we het product op onze kosten vervangen. Wij kunnen het dan alleen niet meer bij de vervoerder claimen. Meldt een beschadiging dus bij de bezorger en ook direct aan ons. Na 7 dagen kunnen we een beschadiging niet meer vervangen.

Recht van retour
U heeft net als bij andere aankopen in winkels het recht om binnen 7 dagen van uw aankoop af te zien. Neem in dit geval contact met ons op. U krijgt dan een retour-code. Als het product in de originele verpakking onbeschadigd bij ons is terug gebracht (op uw kosten) zullen we het aankoop bedrag (min de door ons gemaakte verzendkosten) binnen enkele dagen terugstorten. Uitzondering: Het recht van retour is niet van toepassing op producten die speciaal voor u worden gemaakt of besteld. Dit geldt voor: alle magneetborden en prikborden en de zeer grote globes vanaf 50 cm doorsnede.

Intracommunautaire levering (buitenland / overheidsinstellingen)
Stanley & Livingstone heeft de hoofdzetel in Den Haag Nederland. Particulieren in het buitenland kunnen gewoon op de site bestellen en afrekenen. Bedrijven ook. Wij betalen de BTW dan in Nederland.

Overheidsinstellingen scholen en bedrijven in het buitenland kunnen een BTW vrije levering aanvragen. De BTW moet dan in het eigen land worden afgerekend. Het is voor ons ook een extra administratieve belasting. Gebruik de optie Intracommunautaire levering dus alleen als het echt nodig is en liever niet voor zeer kleine bestellingen.
Sommige (overheids) instellingen zijn echter verplicht om een Intracommunautaire levering aan te vragen. Ze kunnen niet anders. Vandaar dat we de service wel bieden.

Het gaat als volgt:
 • Gebruik deze site voor uw bestelling. Kies bij het afrekenen voor de optie - vooruitbetaling -
 • Vul aan het einde van het afrekenproces in het vak - opmerkingen - de volgende gegevens in. Uw btw nummer en het woord : intracommunautaire levering.
 • Betaal de door de site automatisch gestuurde factuur NIET.
 • U krijgt van ons per mail een nieuwe factuur met uw btw nummer erop en met het btw tarief van 0 %.
 • Deze rekening dient u te gebruiken voor de betaling aan ons en voor uw afdracht aan btw in uw eigen land.
Als het bedrag genoemd op de factuur bij ons binnen is zullen we de producten direct versturen.

Heeft u nog vragen?
Neem gerust contact met ons op.
+31 70 3657306
info@stanley-livingstone.eu

Terug


Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart